dimecres, 27 de febrer del 2013

Un espai per debatre el paper periodístic de la ciutadania en la societat actual


La presentació de Global Voices en català que se celebra aquesta tarda a la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra ens serveix per posar sobre la taula l'ascensió de l'activisme i dels moviments periodístics ciutadans que busquen fer sentir la seva veu a través de blogs i mitjans de comunicació propis. Aquests esdevenen mitjans de referència en determinats àmbits tot i no gaudir del prestigi dels mitjans tradicionals.






Global Voices és una d’aquestes plataformes. Promoguda per Daniel Bogre Udell i Violeta Camarassa, tracta de traslladar la mirada que tenen els catalans del món i del seu propi país. Actualment són 12 col·laboradors, contant autors i traductors. Tot i ser un grup tan reduït funcionen des del 2010, quan van publicar la seva primera noticia.

Des de llavors, la seva activitat ha estat bàsicament traduir noticies de blogs en altres idiomes o altres regions. Tot i així, en els últims mesos la producció pròpia ha anat consolidant-se. Des de l’acte d’aquesta tarda es vol donar a conèixer aquesta iniciativa, en què qualsevol és lliure de col·laborar i començar un nou rumb que permeti el desenvolupament total de la plataforma i la consecució dels seus objectius.

Anna López, Magda Gregori i Marc Guadilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada